HomePura FreshActiesReceptenWist je dat?Contact
 
 

 

 
     
 

Recepten zoeken

     
  Menugang  
 
  Maximale bereidingstijd
 
     
 
     
 

Spiesjes van grote garnalen, avocado en sinaasappel, geserveerd met kerriemayonaise

Hapje, 4 personen, bereidingstijd 10 minuten
 


 

Ingrediënten

4 gamba’s
1 avocado
1 sinaasappel
4 eetlepels mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel zure room
1 eetlepel honing
1 scheut olijfolie
4 blaadjes basilicum
4 spiesjes of satéprikkers
Peper en zeezout

Specifieke benodigdheden

Koekenpan
Kom
Zeefje
Garde

Bereidingswijze

Snijd het kapje van de boven en onderkant van de sinaasappel totdat het vruchtvlees begint.
Zet nu de sinaasappel recht op de snijplank en verwijder met een mesje voorzichtig de schil van boven naar beneden, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
Snijd daarna naast de vliezen de partjes eruit zodat de vliezen overblijven en de partjes mooi schoon zijn. Knijp nu het overgebleven stuk sinaasappel uit samen met de kappen in een kommetje. Laat de partjes uitlekken op een zeefje. Snijd nu de avocado in de lengte door de helft met een aardappelschilmesje en verwijder de pit en de schil. Snijd hier weer blokjes van ter grootte van 1 x 1 x 1 cm en meng deze gelijk met het sinaasappelsap om verkleuring te voorkomen. Ondertussen ontdoe je de gamba’s van de schil en verwijder je het darmkanaal doormiddel van de rugzijde in de lengte niet te diep in te snijden tot je een zwart draadje ziet zitten, verwijder dit en spoel ze nog even af. Dep ze nu droog voor gebruik. Voor de kerriesaus voeg je de mayonaise, zure room, honing en de kerrie samen, roer dit goed door elkaar met een garde tot je een gladde mayonaise hebt verkregen, breng het nog eventueel op smaak met wat zout. Voor het afmaken van de spiesjes bak je de garnalen enkele minuten op laag vuur in de koekenpan met olie tot ze zacht oranje geworden zijn, bestrooi ze met peper en zout en rijg ze op het spiesje. Rijg nu een sinaasappelpartje erop en daarna een avocadoblokje. Doe de kerriemayonaise in een klein glaasje of kopje en zet het spiesje hier schuin in. Garneer het geheel met een blaadje basilicum en smullen maar!

Tip

Het is ook mogelijk om van deze ingrediënten in plaats van een spiesje, een voorgerecht te maken, hierbij gebruik je ongeveer 5 stuks van ieder ingrediënt per persoon.


Dit recept afdrukken


 

Copyright 2011 | disclaimer & Privacy