HomePura FreshActiesReceptenWist je dat?Contact
 
 

 

 
     
 

Recepten zoeken

     
  Menugang  
 
  Maximale bereidingstijd
 
     
 
     
 

Verse croissant met roomkaas, mandarijn, veldsla, cashewnoten en rode ui

Lunch, 4 personen, bereidingstijd 10 minuten
 


 

Ingrediënten

4 verse roombotercroissants
50 gram veldsla (gewassen en gedroogd)
150 gram verse roomkaas
3 mandarijnen
60 gram gezouten cashewnoten
1 rode ui (in ringen gesneden)
16 sprieten bieslook

Specifieke benodigdheden

Slacentrifuge

Bereidingswijze

Snijd het kapje van de boven en onderkant van de mandarijnen tot het vruchtvlees begint.
Zet nu de mandarijnen recht op de snijplank en verwijder met een mesje voorzichtig de schil van boven naar beneden, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
Snijd daarna naast de vliezen de partjes eruit zodat de vliezen overblijven en de partjes mooi schoon zijn. Laat de partjes uitlekken op een zeefje.
Snijd de croissants open en besmeer ze rijkelijk met de roomkaas, verdeel de partjes mandarijn, de veldsla, cashewnoten en de rode ui hierover en garneer het af met de bieslook.
Smakelijk eten!

Tip

Wat ook erg lekker is: vervang de veldsla door verse spinazieblaadjes en voeg eventueel uitgebakken ontbijtspek toe.


Dit recept afdrukken


 

Copyright 2011 | disclaimer & Privacy