HomePura FreshActiesReceptenWist je dat?Contact
 
 

 

 
     
 

Recepten zoeken

     
  Menugang  
 
  Maximale bereidingstijd
 
     
 
     
 

In de oven gegaarde zeewolffilet met couscous en sinaasappel-rozemarijnboter

Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 40 minuten
 


 

Ingrediënten

4 stuks zeewolffilet a 170 gram per stuk
150 milliliter sinaasappelsap
150 milliliter sinaasappelsap
200 milliliter water
2 sinaasappels
100 gram roomboter (gezouten op kamertemperatuur)
15 gram roomboter (gezouten op kamertemperatuur)
75 gram roomboter (gezouten op kamertemperatuur)
350 gram couscous
1 rode paprika in fijne blokjes gesneden
1 bosui in fijne ringen gesneden
1 afgestreken theelepel komijn
1 flinke scheut olijfolie
Peper en zout

Specifieke benodigdheden

Ruime pan
Anti aanbakpan
Wokpan
Garde
Keukenpapier
Ovenschaal
Stuk bakpapier van 15x15cm

Bereidingswijze

Snijd het kapje van de boven en onderkant van de twee sinaasappels totdat het vruchtvlees begint.
Zet nu de sinaasappel recht op de snijplank en verwijder met een mesje voorzichtig de schil van boven naar beneden, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
Snijd daarna naast de vliezen de partjes eruit zodat de vliezen overblijven en de partjes mooi schoon zijn, laat de partjes uitlekken op een zeefje. Knijp de overgebleven vliezen en schillen uit en gebruik dit sap voor de boter. Voor de couscous meng je de 150 ml sinaasappelsap met de 200 ml water samen in een ruime pan met wat zout en de komijn, breng je dit aan de kook en voeg dan de couscous hieraan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten wellen met de deksel erop. Voeg hier nu de 75 gram roomboter aan toe en roer dit los met een vork en laat het staan voor gebruik. Voor de sinaasappel-rozemarijnboter pluk je de naalden van de rozemarijntakjes en snijd je deze met een scherp mes zeer fijn. Doe de boter in een kom en roer deze glad. Voeg hieraan de rozemarijn toe en drie eetlepels sinaasappelsap, meng tot het een gladde massa is geworden en breng het eventueel nog op smaak met wat peper. Maak een bergje van de boter op het stuk bakpapier van 15x15 cm en rol dit strak op als een poster zodat het zich verdeeld als een staaf. Leg de rol in de koelkast en laat dit ongeveer 30 minuten opstijven. Dep de zeewolffilets goed droog met wat keukenpapier en leg ze naast elkaar in een met de 15 gram boter ingevette ovenschaal, bestrooi ze daarna met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet de schaal met de vis erin voor ongeveer 11 minuten. Ondertussen zet je de wokpan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Als de pan heet, is voeg je de paprikablokjes en de bosuiringen toe, roerbak dit mengsel ongeveer drie minuten en voeg dan de couscous toe. Als alles met elkaar vermengd en warm is, breng je het op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over vier borden en leg daar weer bovenop, de zeewolffilets. Haal de rol met boter uit de koelkast en rol hem uit zodat je een staaf met boter overhoudt, snijd er nu vier plakken van en verdeel deze samen met de sinaasappelparten hierover. Garneer het af met wat verse munt en smullen maar!

Tip

Probeer het ook eens met zalmfilet of tonijn!


Dit recept afdrukken


 

Copyright 2011 | disclaimer & Privacy