HomePura FreshActiesReceptenWist je dat?Contact
 
 

 

 
     
 

Recepten zoeken

     
  Menugang  
 
  Maximale bereidingstijd
 
     
 
     
 

Verse Catalaanse crème met sinaasappel en kaneel

Nagerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 minuten
 


 

Ingrediënten

2 sinaasappels
1 kaneelstokje
3 eidooiers
100 milliliter melk
100 milliliter room
50 gram suiker
30 gram rietsuiker

Specifieke benodigdheden

Garde
Litermaat
Ruime kom
Fijne rasp
Bolzeefje
Huis, tuin en keuken gasbrander
4 diepe borden of kleine aardewerk bakjes

Bereidingswijze

Boen één sinaasappel goed en rasp het oranje gedeelte van de schil (het witte gedeelte is bitter en niet lekker). Bewaar de rasp in een bakje voor gebruik. Snijd van beide sinaasappels het kapje van de boven en onderkant totdat het vruchtvlees begint. Zet nu de sinaasappels recht op de snijplank en verwijder met een mesje voorzichtig de schil van boven naar beneden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd daarna naast de vliezen de partjes eruit zodat de vliezen overblijven en de partjes mooi schoon zijn. Laat de partjes uitlekken op een zeefje.
Verwarm de melk, room, 50 gram suiker, sinaasappelrasp en het kaneelstokje op een laag vuur en laat dit 10 minuten trekken. Doe de eidooiers in een ruime kom en klop ze los. Voeg de melk en het roommengsel door de bolzeef hieraan toe en roer tegelijkertijd met een garde tot het een egale massa is geworden. Giet dit mengsel weer terug in de pan en laat dit op laag vuur onder voortdurend roeren dik worden. Zodra het mengsel de dikte van vla heeft bereikt, verdeel je het over de borden. Laat het afkoelen tot het helemaal koud is (niet in de koelkast als ze nog warm zijn). Bestrooi de bovenkant met de rietsuiker, verdeel dit over het hele oppervlakte en karameliseer het met de gasbrander tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Verdeel de sinaasappelparten erover en serveer ze zo snel mogelijk en smullen maar!

Tip

Als je geen favoriet van kaneel bent kun je het ook vervangen door een vanillestokje of voor een speciale twist wat steranijs.


Dit recept afdrukken


 

Copyright 2011 | disclaimer & Privacy